Бербатов: "Специалисти" говорят огромни лъжи

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се обърна към футболните клубове у нас. Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед използва "Фейсбук", където публикува свой клип. 

Ето какво каза Бербатов: 

Първият българин в Премиър лийг скочи на Бербатов
Първият българин в Премиър лийг скочи на Бербатов

"Включвам се от офиса на фондацията ми, за да се обърна към всички футболни отбори в страната. Тъй като ставам свидетел на огромни лъжи от родни "специалисти" по повод декларациите, които събират с наша помощ, искам да кажа следното. Тези декларации са абсолютно същите, каквито бяха миналите и на базата, на които се състоя конгресът. Всички помним какво се случи: 1/3 от клубовете събрахте подписи и бяха внесени в БФС и бяха върнати оттам. След това отидоха в съда. Той ги прие и реши да има конгрес. Ако имаше нещо нередно в тях, конгрес нямаше да има. 

31 Димитър Бербатов с пресконференция преди Конгреса на БФС

Сега процедурата е същата, дори по-опростена. На 18 март е насрочен конгрес и ние се борим той да бъде изборен и в дневния ред да има избор за президент и такъв за изпълком. Видяхме как последния път конгресът бе опорочен и трябваше да има балотаж. Президентът трябва да има три мандата – той не е вечен. Пълномощното, което давате на адвокатската кантора, е само и единствено да бъдете представлявани пред БФС или пред съда – това е. Нищо повече, не се притеснявайте. Не мога да си позволя да ви излъжа, тъй като заставам с името си. Да, досадно е, но пътят минава оттук. Не е лесно, но ще успеем всички заедно. Работим за по-доброто бъдеще на българския футбол", заяви Димитър Бербатов.

Още от БГ Футбол

Виж всички