Алонсо: Михаел Шумахер ми бе като учител

Алонсо: Михаел Шумахер ми бе като учител

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че легендата на спорта Михаел Шумахер е бил като негов учител, по време на битките им на пистата в средата на първото десетилетие на 21 век.

Двамата имаха няколко оспорвани дуела през двете шампионски години на испанеца през 2005 и 2006, като през втората двамата бяха в борбата за отличието. В крайна сметка тази битка бе спечелена от тогавашния пилот на Рено, който победи Шумахер в последния му сезон във Ферари.

Фернандо Алонсо, Михаел Шумахер

„Определено смята Михаел за моя най-голям конкурент в кариерата. Той ми бе като учител в много отношения защото аз млад и тепърва навлизах във Формула 1. Озовах се в позицията да се боря за титлата в момента, когато може би не бях готов. До себе си имах много по-опитния и мотивиран Михаел, които никога не се отказваше“, каза Алонсо по време на гостуването си в официалния подкаст на Формула 1 Beyond the Grid.

Фернандо Алонсо, Михаел Шумахер

„Той се представяше невероятно. Помня как в някои състезания ние (Рено) имахме по-добрата кола или смятахме, че имаме предимство с гумите, или цялостния пакет. След това в квалификацията си доволен, печелиш полпозишън и отиваш на кантара след сесията и виждаш, че Михаел е втори. Започваш да се чудиш как това е възможно. Мислиш си, че това ще е хубав уикенд да увеличиш аванса си, но дори и в лош уикенд Михаел беше втори.

Фернандо Алонсо, Михаел Шумахер, Кими Райконен

„Беше невероятно как той успяваше да извлече силни резултати в такива уикенди. Беше магьосник“, завърши испанецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти