Кобрата: Бях прекалено добър, прекалено бърз за Франк Мир и той изобщо не виждаше ударите 🥊

Кобрата: Бях прекалено добър, прекалено бърз за Франк Мир и той изобщо не виждаше ударите 🥊

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев се завърна с успех на ринга, като нокаутира в края на първия рунд американеца Франк Мир в новосъздадения формат Triad Combat на гала вечер в Арлингтън, Тексас.

Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир в последната секунда на първия рунд
Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир в последната секунда на първия рунд

В края на първия рунд Пулев нанесе серия от няколко силни удара, започнала с десен прав, и въпреки че съперникът му остана на крака, той бе видимо неадекватен, като съдията прекрати мача и обяви българинът за победител.

Кубрат Пулев

Това бе първи мач за Кубрат Пулев след загубата му от Антъни Джошуа през декември 2020 година, която сложи край на мечтата му за световна титла. 

Кубрат Пулев

Това бе и първи мач на българина в новия формат. 

Кубрат Пулев

Пулев за първи път се би на нетрадиционния триъгълен ринг срещу бившия шампион по смесени бойни изкуства на UFC. 

Кубрат Пулев

Преди няколко дни се заговори, че е възможен бой между българския боксьор, който има само две загуби на ринга от Владимир Кличко и Антъни Джошуа от 30 мача, и все още непобедения британец Джо Джойс, който е №1 в листата на претендентите за световната титла в тежка категория във версия Световна боксова организация (WBO).

"Съперникът ми е много добър и го уважавам, той е шампион в ММА. Но бях прекалено добър, прекалено бърз за него и той изобщо не виждаше ударите. Не можа да види десния пи прав, който тренирах толкова дълго. Усетих какъв здрав удар му нанесох. Учудих се, че остана прав. Това е невероятен нов формат и може би това е бъдещето. ММА е добър спорт, но боксът е на по-високо ниво", каза Кубрат Пулев, който получи и шампионски пояс на "Триадната битка" в чест на победата.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти