Артета разкри, че е говорил с Венгер за завръщането му в клуба

Артета разкри, че е говорил с Венгер за завръщането му в клуба

Настоящият мениджър на английския Арсенал Микел Артета обяви, че е разговарял с легендарния треньор Арсен Венгер за завръщането на французина в клуба. Испанският специалист обаче не разкри каква би била ролята на дългогодишния бивш мениджър на лондончани. Арсен Венгер бе начело на Арсенал между 1996 и 2018 година. Той привлече Артета като футболист в състава през 2011 година от Евертън. Испанецът коментира наскоро, че именно опитният французин го е вдъхновил да поеме по пътя на треньорството. 

"Поддържаме връзка. Говорих с него наскоро и да се надяваме, че скоро ще можем да разчитаме на него по-отблизо. Той има уважението и е обичан от всички в клуба", заяви Микел Артета. 

След раздялата с Арсен Венгер, Арсенал подписа с Унай Емери, но 50-годишният испанец бе уволнен през 2019 година и от тогава начело на лондонския тим е 39-годишният му сънародник Артета. 

"Аз лично бих искал той да е много по-близо до отбора, защото за мен това би била голяма подкрепа. Мисля, че би било добре за клуба. Но тези неща отнемат време. Говоря от мое име, но мисля, че всички в клуба биха били доволни Арсен да е по-близо", каза още Микел Артета.

Още от Футбол свят

Виж всички