Министър Кузманов: Никой не пречи на ЦСКА да си строи нов стадион, в момента обаче не плащат наем

Министърът на спорта Андрей Кузманов коментира футболната ситуация у нас. Той даде мнение по въпроса със стадиона на ЦСКА - София, както и с националния ни такъв. Според него “Васил Левски” трябва да бъде реновиран, а не да се строи ново съоръжение. Ето какво заяви министър Кузманов пред “Гостът на Sportal.bg”.

Новият ПУП на Борисовата градина не позволява строеж на нов стадион на мястото на "Армията"
Новият ПУП на Борисовата градина не позволява строеж на нов стадион на мястото на "Армията"

“За да се създаде това дружество, клубът трябва да плати апортна вноска. В момента, в който футболният клуб внесе първата част от апортната вноска се спира наемът, както е по договор. До момента тази апортна вноска не е направена.ЦСКА играят на стадион, който не е техен, той е на държавата, не плащат наем и оттам се натрупват задължения. Топката е в ЦСКА, Министерството няма абсолютно никаква вина. Не че стадионът е в супер състояние, но за нашето ниво е супер.

ЦСКА иска да строи собствен стадион, с такава идея тръгнаха. Да си го построят. Какъв е проблемът? Никой не им пречи, просто трябва да си плащат вечерята, както се казва. Никой не пречи на ЦСКА! Имах две срещи с представители на клуба. Изчистихме до момента каквото има, излязоха от кабинета, на другия ден не бяха и продължават да не бъдат заверени сметките. Никой не иска да спира ЦСКА. За мен всички спортове са равни. И всички спортове подобаващо трябва да получават, но и да спазват правилата.

5 Гостът на Sportal.bg - служебен министър на младежта и спорта Андрей Кузманов

Мисля, че има прекалено много футболни игрища в България. Изхождам от позицията, че всички спортове са равни. Държавата трябва да помага на всички спортове. Да, Цар футбол си е Цар футбол, но истината е - футболът, освен 1994 г., какво е донесъл на България? Не сме стигнали до Национален стадион все още. За мен е по-добре този, който имаме и се намира на перфектно място, да бъде реновиран. Служебното правителство не може да направи стадион, за 3 месеца няма как да се случи нещо подобно.

Не трябва да се мешим в това, което се случва в БФС. Министерството няма право по закон да се бърка в работата на която и да е федерация. Футболът си партнира с държавата. Никой (б.а. Борислав Михайлов и Димитър Бербатов) не е искал среща с нашето министерство”, заяви Кузманов.

Снимки: Спасияна Сергиева

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти