Борислав Попов: Подали сме всички документи в установения от закона срок!

Борислав Попов: Подали сме всички документи в установения от закона срок!

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов коментира пред Sportal.bg информацията, че в момента футболната ни централа е проверявана от икономическа полиция и Прокуратурата. Също така той внесе яснота относно твърдението, че Софийски градски съд е отказал да впише решенията, взети по време на изминалия конгрес, както и че от БФС не са подали всички документи навреме.

Стефан Орманджиев, Борислав Попов

"Искам да опровергая все неверни твърдения, които се тиражират в публичното пространство и се преписват от медия в медия, без да се извърши каквато и да е проверка. Първото е, че документите, които се изискват за вписване в търговски регистър, са подадени в тяхната цялост и в установения от закона срок. Футболният съюз не е пропуснал срока, в който трябва да заяви решенията, които са приети на конгреса. В същия срок и в целия комплект от документи, които се изискват от действащото законодателство, са внесени както регистрационните списъци, които вече видях, че някои медии са ги разгледали, така и протоколът от заседанието на конгреса, подписан от всички членове не секретариата и други длъжности лица. Както го изисква законодателството". 

Прокуратурата и икономическа полиция са започнали проверка в БФС
Прокуратурата и икономическа полиция са започнали проверка в БФС

"Не сме имали забележка от агенцията по вписването, че не сме представили нещо до момента, в който излезе решението на съда. Просто не е вярно това, което се твърди. Срокът за документацията е един месец от датата на конгреса. Не е 7 дни, не е 14 дни. Твърдението, че не сме внесли протокола от заседанието, е невярно. Внесли сме го!".

Бербатов: Софийски градски съд постанови спиране на вписването на решенията на конгреса
Бербатов: Софийски градски съд постанови спиране на вписването на решенията на конгреса

"Проверката от икономическа полиция и прокуратурата наистина течеше. Беше 14 месеца. Тя приключи с едно постановление на специализираната прокуратура - 14 или 17 страници. Не ми е под ръка. В него се казва, че няма никакви нарушения и приключи. В момента има едно запитване, не бих го нарекъл проверка, на което ние сме отговорили и засега нямаме някакви забележки. Просто имахме едно запитване и сме отговорили".

Относно отказа на съда да впише решенията, взети на конгреса, Попов каза следното:

"Имаме право на обжалване. Съдът не е отказал вписване. Тъй като има жалба от три клуба, съдът е спрял вписването, докато се реши тяхната жалба. Ние нямаме отказ, а имаме спиране на вписването, тъй като има образувано съдебно производство, което трябва да бъде решено. След неговото решение ще стане вписването. За добро или за зло такава е процедурата в действащото законодателство. Съдът нищо не е разглеждал, а е констатирал, че има образувано дело против решенията на конгреса от тези три клуба. На това основание той спира вписването, докато се реши делото". 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти