Ясен Петров: Няма какво да губим! Искаме третото място, но трябва да вземем нещо в Швейцария

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ясен Петров говори пред медиите преди заминаването на отбора за Украйна. Там България ще изиграе приятелска среща, а по-късно заминава за Швейцария, където ще изиграе последния си мач от квалификациите за Мондиала догодина. Специалистът призна, че настроението е добро и очаква добро представяне в двете срещи.

Йомов аут от националния отбор на България
Йомов аут от националния отбор на България

“И двата мача са много сериозни. Настроението е отлично. Много сериозни противници. Надявам се на едно много добро представяне. Имайте предвид, че нашето желание на нас като треньорски щаб е да побеждаваме. Дай Боже да вземем максимума от всяка една среща, но не знаем как ще се развият те. Вжното е да покажем добра игра, а какво ще стане, ще видим.

Засега сме 24 човека, всички са добре на този етап. Имайте предвид, че и другите отбори също имат проблеми. Липсват играчи, които бяха на предния лагер-сбор. Дай Боже в следващия лагер да се завърнат и да помогнат на отбора.

Ще правим ротации при всички положения. Ще дадем шанс на голям брой играчи.

На този етап не сме говорили за моя договор. Важното е да покажем добра игра и добро представяне, договорът ми е последното нещо, за което мисля.

9 Националите отпътуват за двата мача с Украйна и Швейцария

24 човек сме повикали, не можем 35. Това сме преценили, така сме решили. Със сигурносто може да има обидени, съжалявам, но това са играчите, на които ние разчитаме. 12 дебютанти има в нашите мачове досега. Ще има и още предполагам, основната цел е да подмладим отбора, но няма как само с млади, трябва да има и опитни, така се прави сплав.

За нас е цел третото място, защо да не е, искаме го. Но трябва да вземем нещо евентуално в Швейцария.

9 Националите отпътуват за двата мача с Украйна и Швейцария

Никакъв коментар, няма какво да казваме, решили сме така да извикаме тези и те са при нас. Чрез вас няма да говоря с никого, ако имам нещо да кажа, винаги ще е лице в лице. Всеки има право да си дава мнението и да говори пред медиите.

Какво има да губим срещу Швейцария? Няма какво. Бяха неприятни 12 минути в първия мач. На 12-ата минута се обърнах към щаба и им казах: “Спокойно, има още 78 минути”. За нас този двубой е един от тези, в които можем да заявим себе си”, заяви Петров.

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти