Ватцке не иска да оглави Германския футболен съюз, но се насочи към друг пост

Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Ватцке не отхвърли възможността да работи в някакъв момент за Германската професионална лига, където мястото на председателя на Борда стои празно от известно време. То обаче ще бъде заето от Доната Хопфман, която през 2022-а година ще стане първата жена на този пост, замествайки Кристиан Зайферт. Ватцке е предлаган за поста президент на Германския футболен съюз от Петер Петерс. 

Петер Петерс, който в момента изпълнява длъжността, но също така е и временен президент на Германския футболен съюз (ГФС), обяви желанието си да напусне лигата и посочи Вацке като най-добър вариант за мястото му. "Ако някой в Германската лига смята, че има някаква полза от моята работа и има място за мене, то тогава няма да откажа, заяви Ватцке в интервю за подкаста OMR. 

Самият той заявява, че няма намерение да оглавява Футболния съюз, където предстоят президентски избори. Ако реши да се кандидатира, шефът на Дортмунд трябва да се откаже от поста си в клуба, който заема от 2005-а насам. "Hо след няколко различни афери, в които беше замесен ГФС, оставките на трима президенти в последните години, е ясно едно. А то е, че ГФС се нуждае от нова лидерска структура, която е "обществено и социално приемлива и няма да допусне да се губи енергия в дребни войни всеки ден", заяви Ханс-Йоахим Ватцке.

Още от Футбол свят

Виж всички