Гледай на живо

Царско село приема Левски в непредвидим сблъсък от 17-ия кръг на efbet Лига - на живо със съставите на двата тима

Бербатов: Никога няма да управлявам с Михайлов, да видим дали ще фалшифицират протокола

Димитър Бербатов коментира изминалия конгрес за избор на нов президент на БФС. Бившият нападател загуби битката за президентското място от Борислав Михайлов с 230 на 241 гласа, а сега попита защо все още нищо не е заявено в търговския регистър. Той коментира и информацията, че са раздавани пари в тоалетните. Ето какво заяви още Бербатов по време на откриването на детския футболен комплекс Sofia Footbal Lab:

Борислав Михайлов: Няма проблем да работя с Бербатов
Борислав Михайлов: Няма проблем да работя с Бербатов

“Все още в търговския регистър не е заявено нищо за регистриране на новото ръковдство на БФС, което е странно. Защо не е направено, трябва да ги питате. Протокол няма от самото събрание, което се случи, отборите трябва да го искат, за да знаят какво е станало. И най-важното, което трябва да кажа, е, че ако в този протокол не е записано, че водещият на конгреса каза: 483 присъстващи и са нужни 242 гласа, за да се вземат важните решения и както пише в устава на БФС, които някои го цитират като Библия, но не го спазват, мнозинството се определя от присъстващите. Ако в протокола не е записано това, значи са го фалшифицирали.

Не може да се случи никога да работя с Михайлов. Имам си хора и екип, с които искам да работя. Различни поколения сме, начините ни на мисления са различни, вижданията ни за някои неща са тотално различни. Това никога не може да се случи.

Вече 10 дни минаха, не си заявил да си в търговския регистър, не си дал протокола, клубовете се сърдят с нас и искат помощ, искат да видят протокола. Естествено, че могат, но трябва той да бъде предаден. Конгресът не се проведе, както трябва и беше омаскарен, особено накрая, когато по устав трябваше да има балотаж и не се случи, затова ще има обжалване в съда. В протокола трябва да пише това, което всички чухте на аудиозапис на конгреса, ако е друго, значи е фалшифицирано.

14 Бербатов открива детски футболен комплекс - Sofia Football Lab

Не мога да кажа защо не бяха допуснати тези клубове. Говорим с тях, приканваме ги да се свържат с нас, ако е имало нередности. Доста нередности се случиха на самия конгрес. Ако всички се случваше както трябва и бяхме загубили, нямаше да има проблем. Но сега трябва да се обърнем към съда и той да отреди кое е правилното нещо. В устава си пише точно и ясно”.

Относно появилата се информация, че хора от екипа на Бербатов са раздавали пари в тоалетните по време на конгреса, бившият нападател заяви:

Венци: Наистина имаше купуване на гласове на конгреса, предлагаха между 2 и 3 хиляди лева
Венци: Наистина имаше купуване на гласове на конгреса, предлагаха между 2 и 3 хиляди лева

“Това е тактика за отвличане на вниамнието от по-важните неща. Не намирам думи да коментирам тези приказки на тези хора. Това дори не трябва да е интересно. Интересното е, че вие бяхте там, не бяхте допускани пак, след това имаше някаква смешна пресконференцийка и пак казвам какво ще пише в протокола. Това е най-важното нещо, чакаме да видим. Ако трябва, намерете човека, който направи стенограмата на конгреса. Намерете и го питайте.

Странното е, че никой не подава документи. Къде са хората, които ще управляват? Стоим и чакаме да измислим някоя друга простотия. Да манипулираме нещо и да се опитаме да ни се размине, няма да стане.

Надяваме се да подадат документи и да видим какво ще реши самата агенция. Но защо не го правят никой не знае.

Михайлов призна, че първенството е направено заради ЦСКА - София, БФС помогнал и за Европа
Михайлов призна, че първенството е направено заради ЦСКА - София, БФС помогнал и за Европа

Поздравленията от страна на УЕФА и ФИФА е нормална практика, културно обръщане, но ние сме ги запознали с нещата, които са се случили. Хората, които бяха на конгреса, и на тях сме казали. В момента просто трябва да се обърне внимание на фактите, които казах сега.

Мислих си, че нещата не са се случили по устав, както трябваше да са. Това ми беше първата мисъл на следващата сутрин. Не мога да се примиря”, заяви Бербатов.

Още от БГ Футбол

Виж всички