Феноменален Стеф Къри наниза 45 точки в коша на Клипърс

Стеф Къри вкара тройка 56.8 секунди преди сирената, а също така беше точен и при още един изстрел минута по-рано, за да завърши в крайна сметка с 45 точки при победата на неговия Голдън Стейт срещу Лос Анджелис Клипърс със 115:113.

Защитаващият титлата си като топ-реализатор в Лигата също така спечели важна борба 36 секунди преди края, а после и вкара два наказателни удара 4.7 секунди преди времето да изтече.

Скандиранията на публиката “MVP, MVP” започнаха в края на първата част и не спряха до четвъртата, когато Къри вече беше надхвърлил с 25 точки постижението си от преди две нощи. Днес той завърши с 9 от 9 успешни стрелби от стандартна ситуация, пет тройки и помогна на Уориърс да дръпнат в един момент от мача с 44:27. Във вторник той завърши с 21 точки и само два от осем опита за тройка му се получиха.

Деймиън Лий вкара важна тройка за повеждане в резултата 5:55 минути преди края и приключи мача с 11 точки, въпреки че влезе от пейката. Андрю Уигинс прибави 17 точки и 6 борби.

Пол Джордж остана с 29 точки, 11 борби и 6 асистенции за Клипърс, за които това беше първи мач през сезона. Ерик Бледсо вкара 22.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички