Боби Цонев: Опитват се да вкарат напрежение в Левски, ако има нещо, Стоилов ще ни го каже

Халфът на Левски Борислав Цонев бе избран за играч №1 на месец август. Той получи 9 гласа от участвалите в анкетата журналисти. Втори остана Юрген Матей (6), а трети - Мартин Камбуров (4).

“Благодаря на хората, които са гласували за мен, на моите съотборници и клуба.

Със сигурност смятам, че Левски ще стане по-силен. Последно време резултатите не бяха задоволяващи. Мисля, че след паузата ще направим по-добри резултати.

Победата ни дава спокойствие, тъй като напрежението беше огромно преди този мач. Загубихме от Лудогорец и ЦСКА, но не мисля, че заслужавахме да губим трите точки. Радвам се, че победихме Локомотив, дано започнем с добрите игри и да побеждаваме”, каза Цонев, който коментира по следния начин слуховете, че наставникът на сините Станимир Стоилов не е доволен от неговото представяне в последно време:

“Като цяло винаги в Левски и ЦСКА има спекулаци. Може би се опитват да вкарат напрежение, но на нас такива неща не ни влияят. Ако има нещо, г-н Стоилов е такъв човек, че ще ни извика и ще ни го каже. Той мисли за футболните неща, а не за странични неща.”

Цонев говори и за положителните промени в Левски под ръководството на Стоилов.

“Доста неща промени. Най-важното - дисциплина, организация на играта не само на терена, но и в съблекалнята. Резултатите на този етап не са задоволителни и за него, и за нас, но работим, изпълняваме неговите указания и се надявам много скоро да видим ефекта”, допълни халфът на сините, който не скри емоцията си от това, че в мача на България срещу Северна Ирландия той и брат му играха за трикольорите.

“Доста емоционално беше - по-различно. За него дебют. Щастливи сме, че отборът победи. Зарадвахме се. Една от малкото победи през последните години.”

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички