Играч от НБА: Получих тромбоза от ваксината, казаха ми да си мълча

Играч от НБА: Получих тромбоза от ваксината, казаха ми да си мълча

Бившият играч на Атланта Хоукс Брандън Гудуин излезе с разтърсващи разкрития относно здравословното си състояние в последната половин година. 26-годишният баскетболист трябваше преждевременно да прекрати участието си през миналия сезон заради болки в гърба и тромбози. В скорошно интервю Гудуин заяви, че проблемите са се появили след приемане на ваксина против COVID-19, но не е получил разрешение от щаба на Атланта да разгласява случая.

“Разболях се, имах силни болки в областта на гърба и бях ужасно изморен след мачовете. Толкова, че дори не можех да тичам. След мачовете срещу Филаделфия между 28 и 30 април се прибрах вкъщи и тогава гърбът ми започна да ме боли. Веднага отидох на прегледи, след които разбрах, че имам тромбоза.

Всичко беше наред с мен до момента, в който не се ваксинирах. Хората се опитваха да ме убеждават, че няма как това да се получи от ваксината, но кой може да го потвърди? Никой не знае. Ваксината сложи край на сезона ми, сигурен съм на 100%”, сподели гардът.

След приема си в болница с Гудуин се свързват представители на Хоукс, които го съветват да си мълчи за случилото се. “Нямам нищо против отбора, но на следващия ден, докато бях в болницата, те ми казаха, че ще обявят новината, че сезонът за мен приключва. Добавиха да си мълча и да не казвам на никой за това”, разкри още 183-сантиметровият баскетболист.

Гудуин изигра 34 мача през миналия сезон, в които постигна средно по 6.1 точки, 2.1 борби и 1.5 асистенции. След като договорът му с “ястребите” приключи през лятото, той се оказа на свободния пазар и трябваше да си търси нов отбор. Преди два дни Ню Йорк Никс привлече Гудуин, но след това го освободи, което означава, че нюйоркчани вече притежават правата му в Лигата за развитие.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички