МФ официално извади Цветомир Найденов от българския списък "Магнитски"

МФ официално извади Цветомир Найденов от българския списък "Магнитски"

Министерството на финансите (МФ) извади бизнесмените Боян и Цветомир Найденови от българския списък "Магнитски". Това става на база решения на Върховния административен съд (ВАС). 

ВАС постанови изваждането на Цветомир Найденов от разширения списък по "Магнитски"
ВАС постанови изваждането на Цветомир Найденов от разширения списък по "Магнитски"

Припомняме, на 8 октомври ВАС отмени "разпореждане № 5615 от 28.07.2021 г. по адм. дело № 6653/2021 г. на Административен съд – София-град и вместо него постановява да се преустановят фактическите действия по поддържане на данните на благодетеля на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов в Списък на физическите лица, „асоциирани лица по смисъла на т. 1, буква б) от Решение № 441 от 04 юни 2021 г. на Министерски съвет на Република България, поддържан на интернет страниците на Министерство на финансите и на интернет страницата на Национална агенция за приходите, извършвани от длъжностните лица на Министерство на финансите и Национална агенция за приходите, които отговарят за поддържането на Списъка на страниците на Министерство на финансите и Национална агенция за приходите, както и от страна на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Националната агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите и ДА „Национална сигурност“ като членове на Постоянната работна група, създадена с РМС № 441/04.06.2021 г., както и от постоянната работна група като колективен орган“, като постановлението на съда не подлежи на обжалване. 

10 Гостът на Sportal.bg със собственика на efbet Цветомир Найденов

На 11 октомври ВАС взе същото решение и по отношение на Боян Найденов. Днес от МФ се съобразиха със съдебните решения и актуализираха българския списък "Магнитски", който съдържаше 21 имена на физически лица, но от днес те вече са 19.

Още от БГ Футбол

Виж всички