УЕФА обяви изборната победа на Михайлов

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз, информира сайтът на УЕФА. От европейската централа обявиха изборната победа на бившия вратар на своята официална страница:

Инфарктна победа! Борислав Михайлов отново президент на БФС! Бербатов на глас от балотаж
Инфарктна победа! Борислав Михайлов отново президент на БФС! Бербатов на глас от балотаж

"Бившият национален вратар и капитан на България си осигури нови четири години начело на управлението в Българския футболен съюз на извънреден Конгрес във вторник. За първи път той беше избран за президент през 2005 година, а след това беше преизбран през 2009, 2014 и 2018 г. 

"Бих искал да благодаря на всички за доверието - каза Михайлов след изборите. - Ще има промени, ще работя с цялото си сърце през следващите четири години." 

Той разкри, че сред приоритетите на БФС са развитието на детско-юношеския футбол и изграждането на нов национален стадион. БФС ще наблегне и на по-сериозна работа с треньорските кадри. 

Михайлов беше един от най-големите играчи на България, записал 102 мача за националния тим. Той спечели три шампионски титли и три пъти Купата на България с Левски и игра в клубове от Португалия, Франция, Англия и Швейцария. Най-бляскавият му момент беше в САЩ'94, когато беше капитан на отбора, достигнал до полуфиналите".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти