Испански национал с изявление, след като дядо му направи коментар против Реал Мадрид

Испански национал с изявление, след като дядо му направи коментар против Реал Мадрид

Испанският национал Педро Поро беше принуден да излезе със свое изявление след интервю на своя дядо, в което той заявява, че никога не би подкрепил това неговият внук да премине в Реал Мадрид. В момента 22-годишният десен бек играе за португалския Спортинг (Лисабон), но това не пречи на иберийските медии да гадаят в кой от испанските грандове може да премине младият футболист в бъдеще.

“Винаги ми се обаждат, опитвайки се да разберат нещо. Ще бъда искрен. Бих искал той да остане още една година в Спортинг. Това би било добре за Спортинг, чиято схема на игра му приляга. Интересът на Реал Мадрид? Никога! Предпочитам да остане в Спортинг! Мъжете са мъже, жените са жени, а аз съм за Барселона. Нямам никакви симпатии към Мадрид. Ако внукът ми отиде там, ще го придружа, но аз не съм за Мадрид. Атлетико Мадрид обаче ми допада. Диего Симеоне има манталитет, който ми харесва. Той има топки! Играчите му играят и тичат като за последно. Мисля, че това би било добре за Педро. Разбира се, че ми харесваше Барса на Чави, Андрес Иниеста и Лионел Меси, но този интелект вече не присъства в отбора. Внукът ми няма да бъде вечно в Спортинг, нали така? Ако някой ще го привлича, бих искал това да бъде Атлетико.

Не смятам, че той някога би играл за Порто или Бенфика. Това не е в негов стил и би било предателство. Когато отиде в Спортинг, той не знаеше абсолютно нищо. Нито за клуба, нито за Лисабон…, но сега знае всичко. Тогава целта беше да се махне от Валядолид възможно най-скоро и, за щастие, се появи Спортинг. Наставникът Рубен Аморим се справя много добре с Педро. Бих искал лично да му благодаря. Педро говори с добро за всички в клуба. Познавам Аморим само от телевизията, но той знае с какво разполага. Все още не сме видели всичко от Педро, все още може да израства - технически, психически и отборно. Без последното нищо не може да се постигне, никой не печели сам”, заяви дядото на играча Антонио Сауседа пред “А Бола”.

Педро Поро и Антонио Сауседа

След тези думи на своя роднина Поро публикува следното изявление в Туитър: “До мен достигат много информации, че моят дядо заявил, че внукът му никога не би играл в Реал Мадрид. Съмнявам се дядо ми да е казал подобно нещо. Като се има предвид тази “новина”, искам да поясня, че Реал Мадрид е сред най-добрите отбори в света и всеки играч би искал да играе в Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Барселона или в който и да е друг клуб от тази величина. Да играеш в някой от тези тимове е мечта за всеки футболист. При всички случаи, в момента играя за шампиона на Португалия, който е голям отбор, и единственото, което ме интересува сега, е да продължа да печеля трофеи със Спортинг”.

Още от Футбол свят

Виж всички