Бруклин постави ултиматум на Кайри Ървинг - или се ваксинира, или не играе

Бруклин постави ултиматум на Кайри Ървинг - или се ваксинира, или не играе

Отборът на Бруклин Нетс обяви, че няма да разчита на плеймейкъра Кайри Ървинг, докато той не стане пълноценен участник в тренировъчния и състезателния процес. Ървинг е един от малкото играчи в Националната баскетболна асоциация, които все още не са ваксинирани срещу коронавируса. Той отказва да си постави ваксината. Властите в Ню Йорк пък издадоха заповед, с която задължават всички професионални атлети, които се състезават на публични места на закрито, да бъдат ваксинирани.

С днешното си решение тимът на Бруклин отхвърля напълно възможността Ървинг да играе само при гостуванията на "мрежите".

"Настоящият избор на Кайри Ървинг ограничава неговата възможност да бъде пълноценен член на тима, а ние няма да разрешим на никой състезател да тренира или да се състезава на непълно работно време", посочи генералният мениджър на нюйоркския отбор Шон Маркс.

29-годишният Ървинг е седемкратен участник в "Мача на звездите". През миналия сезон той игра в 54 срещи за "мрежите" през редовния сезон, като постигна по 26,9 точки, 4,8 борби и 6 асистенции средно на мач.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички