Дражев: Има решение ДПС да подкрепи Михайлов, а голяма част от ГЕРБ щаба на Бербатов

Кандитатът за президент на БФС Ивайло Дражев сподели, че голяма част от политическите партии са изпратени на Конгреса, за да подкрепят Михайлов и Бербатов. Той заяви, че Векта (Пловдив), който издигна неговата кандидатура, е с приключено членство в БФС и няма да има право на глас по време на Общото събрание. 

66 Конгрес на БФС

"Очаквам поредния скандален Конгрес. Накараха хора под заплаха да сменят делегати в последния момент. От зонален съвет Пловдив са поне трима - хора, които ни издигнаха. Те са противници на Боби и вследствие на това му е приключено членството в БФС. Отборът е Векта (Пловдив) и в момента няма право на глас. Така беше и през 2009 г., когато заплашиха Асеновец. 15 години играем един и същ театър с БФС. Този мач е като всички други - на националния отбор, на детско-юношеските групи, които залагат от сутрин до вечер. Това научиха децата - да залагат и да гледат уговорени мачове. Привикват делегати, които са издигнали опоненти, и ги лишават от делегатски карти. Има двама човека от УЕФА и ФИФА. Трябва да ги питаме това нещо случва ли се в друга организация в света. Това нещо го има само в България. Организацията с охрани, с гости - това е нещо нормално - няма нужда да ръкопляскаме на БФС за това, Проблемът е начинът, по който се делигират хората. Кои са те, защо се отстраняват делегати? Мен ме унищожиха, защото съм опозиция на ръководството. Някой ми обяснява, че нямам право да говоря за футбол, а през годините съм направил програми и редица други неща за спорта. Много е интересно какво правят ГЕРБ и ДПС в залата. Това е абсолютно забранено по регулацията на УЕФА и ФИФА. Публична тайна е, че има политическо решение ДПС да подкрепи Михайлов, а голяма част от ГЕРБ да подкрепи щаба на Бербатов. Партиите нямат място вътре”, заяви Ивайло Дражев.

Той добави, че очаква на следващ Конгрес да се яви като кандидат за президент бившият спортен министър Красен Кралев. "Публична тайна е, че той има апетити", добави Дражев пред репортерите. 

Още от БГ Футбол

Виж всички