Даяна Таураси бе избрана за "Най-великия играч" в историята на Женската НБА

Даяна Таураси бе избрана за "Най-великия играч" в историята на Женската НБА

Гардът на Финикс Мъркюри Даяна Таураси бе обявена за "Най-великия играч" в историята на Женската национална баскетболна асоциация. Лигата проведе допитване сред феновете на най-силното женско баскетболно първенство в света по повод 25 години от създаването му, а резултатите бяха в полза на 39-годишната Таураси.

Сю Бърд, Мая Мур, Кандис Паркър и Синтия Купър допълниха петицата на най-добрите баскетболистки в историята на ЖНБА.

Таураси бе избрана от Финикс под номер 1 в драфта през 2004 година, след като изведе Университета на Кънектикът (ЮКонн) до три поредни титли в колежанското първенство. Гардът пренесе успехите си и в ЖНБА, където е първа по отбелязани точки, вкарани кошове и вкарани тройки както в редовния сезон, така и в плейофите. Таураси има 14 попадания в "Идеалния отбор на ЖНБА", както и три титли и два приза за "Най-полезен играч във Финалите". През 2009 година Таураси заслужи и наградата за "Най-полезен играч" през редовния сезон.

Кариерните показатели на Таураси включват 19,4 точки, 4,3 асистенции и 4 борби средно на мач, като е петкратен шампион при реализаторите.

В момента се играе финалната серия в ЖНБА между Финикс и Чикаго Скай, като при успех на Мъркюри Таураси ще стане шампион за четвърти път.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички