Андрети води преговори за закупуване на Алфа Ромео във Формула 1

Андрети води преговори за закупуване на Алфа Ромео във Формула 1

Базираният в САЩ консорциум Андрети Аутоспорт е в напреднали преговори за придобиване на базираната в Швейцария компания Заубер, чийто отбор се състезава в шампионата на Формула 1 под името Алфа Ромео. Според близки до американците нови разговори са предвидени за предстоящата Гран При на САЩ в Остин по-късно този месец, като се очаква те да приключат успешно.

Майкъл Андрети, бивш шампион от Индикар и син на световния шампион от 1978 година във Формула 1 Марио Андрети, на някоко пъти е признавал, че има интерес да влезе в Гран При надпреварите, като се твърди, че в последните месеци разговори е имало и с легендарния отбор на Уилямс и американския Хаас. 

Хюлкенберг е вариант за съотборник на Ботас в Алфа Ромео
Хюлкенберг е вариант за съотборник на Ботас в Алфа Ромео

"Виждам, че вървят много слухове, информации и още такива спекулации. Ние работим по въпроса да вземем отбор от много, много време”, коментира Майкъл Андрети. 

"Когато правилната възможност дойде, ние сме готови да скочим в играта и да се възползваме от някоя оферта. Няма нищо за момента, което да споделя, но кой знае какво ще стане в следващите дни?", завърши той.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички