Гледай на живо

Женско футболно първенство: Светкавица (Градежница) - Риал (Ковачевци) 1:1 /второ полувреме/

Ситуацията в Нефтохимик става критична, играчите отказват да тренират

Въпреки че се спаси от изпадане от Втора лига миналата година, сега проблемите отново са натиснали славния някога Нефтохимик. Тренировъчният процес на мъжкия отбор е нарушен, като по-голямата част от играчите отказват да тренират.

Етър разпука Нефтохимик
Етър разпука Нефтохимик

Причината е тривиална и за поредна година една и съща - липса на финанси. Футболистите не са получавали заплати някои от три, а други от четири месеца. Вчера се е провела нова среща между футболисти и треньорско ръководство, но за момента положителна реакция за отбора няма.

Всъщност футболистите са информирали за намеренията си още преди мача с Етър от 12-ия кръг, който загубиха с 0:4. Те са казали, че това е последният мач, в който се качват на автобуса за гостуване, докато не си получат средствата от миналите месеци.

Ефектът от завръщането на треньора Людмил Киров, който миналата година спаси “шейховете” от изпадане, няма как да даде импулс предвид цялостната ситуация в клуба.

Все пак собственичката Анелия Златкова, която обаче е оставена и сама да се оправя, както с издръжката, така и със старите задължения, има няколко дни да реагира. Добрата новина в цялата лоша ситуация е, че тази седмица има пауза в първенството. Трябваше да се играе контролна среща с Берое, която обаче няма да се състои.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти