Георги Миланов е ядосан, че не получи място в националния отбор

Новият лидер на Левски Георги Миланов говори за състоянието на отбора при Живко Миланов и сега при Станимир Стоилов. Халфът е убеден, че "сините" ще победят още в следващия си мач. Той обяви, че няма как да не е ядосан, че не е повикан в националния отбор, като добави, че босът на столичани Наско Сираков също е бил учуден от този факт.

"Имах предложения от различни клубове в България. Но щом съм решил в Левски, това е. Сираков ме потърси в края на юли. Трябваше ми една седмица да помисля. Дали да си възраждам кариерата в България или в чужбина. Но с оглед на това, че една година бях аут и Левски много ме искаха, взех решение. Показаха респект към мен и като личност. И това ме спечели - уважението", каза Миланов.

"За зрителите стана интересн двубой с ЦСКА. Този техен гол в края на полувремето ни повлия психически. ЦСКА е отбор на години в този вид, играят в Европа, имат чужденци, клубът е с финансови възможности... Благодаря на Живко, че ме прие. Човекът е млад, обича Левски, но отборът не вървеше. Тимът беше като на автопилот. На парче се правеха нещата. Много от нас не бяха играли отдавна, бяха извън форма. Сега с идването на Стоилов нещата в игрови план са доста добре, всичко е професионално и в последните мачове се вижда стилът му - атакуващ футбол и висока преса. Той преподава, на мен ми беше една идея по-лесно, но на момчетата все още им е трудно да се настроят и да изпълняват изискванията. Но сега вече имаме добра програма и се надявам да започнем да побеждаваме. Засега ги нямаме победите. Още в следващия мач ще бием", закани се халфът пред телевизия "7/8".

"Мисля, че имам 43 мача за националния отбор. Два гола. За последно ме повикаха за контрола с Беларус. Точно преди пандемията. Ако сега ме повикат, ще се отзова. Сега съм фокусиран само в Левски. Да се върна във футбола, да показвам най-доброто от себе си и да радвам многобройните привърженици. Усещам много изключително голяма подкрепа от тях. Много съм щастлив и това не може да не ме кара да гледам по друг начин на националния отбор. Да, ако кажа, че не съм ядосан, ще излъжа. Всеки футболист иска да се развива и да играе на най-високо ниво. А националният отбор е именно такова ниво. През годините съм показал, че имам място, но сега няма какво да добавя повече. Имах разговор с Наско. Той, меко казано, също е учуден, че не съм национал. Но това е футболът. Сираков ми каза да работя и това е. В момента се старая и се радвам на футбола. Когато ме извикат, съм на линия. Националният отбор е кауза. Имам опит в чужбина и хубава визитка", каза още Миланов.

Още от БГ Футбол

Виж всички