Гюндоган ще плати за засаждането на 5000 дръвчета

Гюндоган ще плати за засаждането на 5000 дръвчета

Халфът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган ще плати за засаждането на 5000 нови дръвчета след бедствията, които засегнаха Германия и Турция през лятото. Футболистът също така планира да организира и търгове, за да събере още средства за разрушените от наводнения и пожари региони в двете държави.

Големи части от Германия и Белгия пострадаха от катастрофални наводнения през юли след период на екстремни дъждове. В Турция, откъдето са родителите на Гюндоган, пък имаше огромни горски пожари заради високите летни температури. Много учени смятат, че причина за тези бедствия са климатичните промени, затова Гюндоган иска да привлече вниманието към този проблем и да помогне за въстановяването на засегнатите региони.

"Много съм притеснен и от двете трагедии. Аз имам приятели и роднини и в двете държави и ми бе трудно да повярвам какво се случва. Не може да се отрече, че климатичните промени имат важна роля за случилото се. Много е важно да дадем пример, за да може подобви яления да не се превърнат в ежедневие за нашите деца. Още от началното училище ни учат колко важни са дърветата за човека и за климата. Искам да имам поне малка роля в тази кампания и да привлека повече внимание към проблема, а също така да окажа и финансова подкрепа на пострадалите", сподели по този повод Гюндоган.


"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички