Гледай на живо

Коя част на Милано ще вдигне скудетото - Гледайте "Контра"

Левски осъден от посредник по трансферите на Белаид и Мапуку

Левски е осъден да плати сериозна сума на посредник по трансферите на Аймен Белаид и Жуниор Мапуку, според информация на вестник "24 часа".

Сумата е над 100 000 лева общо, а посредникът е споменат само с инициали. Става въпрос за „Р...“ ЕООД с адрес на регистрация - село Мировяне, площад „Васил Левски“, хранителния магазин.

На центъра на софийското село в момента има четири хранителни магазина, като името на посредника в документите е М.М. С инициали са споменати и двамата играчи. В решение по делото за Белаид обаче погрешка вероятно е споменато цялото име на защитника. Другото е за Дж.М.М., който след Левски е продаден в китайски отбор, от което става ясно, че това е Жуниор Мапуку. По двете дела Левски се представлява от адвокат Ивайло Ивков.

Мапуку: Левски няма нападател като мен, но има най-добрия треньор в България
Мапуку: Левски няма нападател като мен, но има най-добрия треньор в България

Така по дело 106 за Белаид съдия Диляна Господинова от СГС осъжда Левски да плати на посредника 32 857,94 лева плюс законната лихваот 17 януари миналата година. Санкцията за неспазване на сроковете по договора е на стойност 5226,51 лева, а разноските по делото са 2495,38 лева. Решението е постановено на 29 април тази година, но е публикувано по-късно. Делото е изпратено в Софийския апелативен съд на 21.07 с изх.писмо 84739.

По дело 105 съдия Пламен Колев осъжда Левски да плати 35 204,94 лева на посредника плюс лихва от същата дата. Санкциятаза забавянето тук е е 6825,77 лева, а разноските по делото са 2651,23 лева. Няма данни това дело да е пращано на горна инстанция.

Така общата сума по двете дела е 85 561,77 лева и то без лихвите от миналата година.

В същото време се оказва, че Жуниор Мапуку се е върнал в България и в момента тренира с Царско село, като ръководството на „царете“ иска да прецени формата му, преди да му предложи договор.

Възползвай се от безплатна доставка от Takeaway.com в дни с мачове от Шампионска лига. Поръчай тук.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти