Задава се треньорска смяна в дубъла на Ботев (Пловдив)

В Ботев (Пловдив) сериозно обмислят треньорска рокада в дубъла на клуба, научи Sportal.bg. След поражението от Спортист (Своге) с 0:1 вчера наставникът на първия тим Азрудин Валентич и собственикът Антон Зингаревич са провели разговор помежду си относно евентуална смяна на Стефан Стоянов като старши треньор на втория тим. 

Спортист си тръгна с три точки от "Коматево"
Спортист си тръгна с три точки от "Коматево"

Босненският специалист се е оплаквал на няколко пъти през последните месеци, че българските му колеги не се държат професионално и по нужните европейски стандарти.  

В момента дубълът на Ботев се намира в средата на таблицата. Отборът заема 11-о място от 20 тима и има актив от 14 точки.

В клуба дори имат готов вариант за заместник на Стоянов. Става дума за Артур Ованесян, чийто опит е два месеца като помощник-треньор във Фремад Амагер. Арменецът ще бъде човекът, на когото ще бъде възложена задачата да развива талантите на Ботев и тези, които идват от чужбина. Ованесян е близък човек на Дагуев, помощник-треньор на Валентич в Ботев, а преди това е работил и в администрацията на Виста, аматьорски руски клуб от четвърта дивизия, използван като мост за довеждането на талантливи нигерийски футболисти в Европа. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти