Куман: Ако аз имах чантата с парите, Меси щеше да бъде тук

Куман: Ако аз имах чантата с парите, Меси щеше да бъде тук

Треньорът на Барселона Роналд Куман знае, че положението му в клуба е много несигурно и се говори вече открито за неговата смяна. Той говори на пресконференция преди гостуването на шампиона Атлетико Мадрид

"В момента на отбора му липсва баланс. Имаме играчи в атака, които се възстановяват. Липсва ни ефективност. Атлетико е отбор, който е способен да отправи един удар към вратата на съперника и да го превърне в гол. Ние пък имаме 4 положения и не вкарваме, това е голямата разлика", смята нидерландският специалист.

Тухел е трудната мечта на Лапорта
Тухел е трудната мечта на Лапорта

 "Най-добрият ми момент в клуба? Трябва ли да отговарям? Най-добрият момент беше, като подписах договора, а най-лошият - когато си тръгна Меси", призна Куман. "Не знам дали нов треньор ще извади повече, но защо трябва да говоря за това? Ако аз имах чантата с парите, Меси щеше да бъде тук. И щях да доведа и други играчи, за да играем доминантен футбол", смята той. 

"Изморих се да се защитавам сам. Явно всеки може да направи анализ на състоянието на клуба и на отбора. Приехме промените в клуба. Има хора, които мислят, че това е липса на уважение. Други ще кажат, че трябва време. Един ден ще ми хареса да кажа това, което искам", заяви Куман. "Всички знаят, че съм тук от любов към клуба. Дойдох в трудна ситуация, каквото и да си мислят хората. За мен са важни футболистите и да печелим мачовете", добави нидерландецът. 

"Дали това е последният ми мач? На мен никой не ми е казвал нищо. Вярно е, че президентът беше тук тази сутрин, но не съм го видял, защото подготвях отбора за мача. Никой не ми казва нищо, но имам очи, имам уши и знам, че се случват много неща", добави той. 

"Атлетико и Барселона имат напълно различен стил. Те станаха шампиони миналата години, защото го заслужават. Имат много директен стил. Много е трудно да създадеш положения пред вратата им. Дават ти топката, но са голям отбор. Трябва да се опитаме да сме добри в последния пас и да създадем положения. Не мисля, че срещу тях ще имаме повече положения, отколкото срещу Бенфика. Важното е да вкараме", завърши Роналд Куман.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти