Осъдиха на затвор фен на Уест Бромич за расистка обида

Осъдиха на затвор фен на Уест Бромич за расистка обида

Човекът, който обиди на расистка основа халфа на Уест Бромич Албиън Ромейн Сойерс получи присъда от осеммесечен затвор. 50-годишният Саймън Силууд се нахвърли върху Сойерс след загубата от Манчестър Сити с 0:5 във Висшата лига през януари. Магистратите в Бирмингам го намериха за виновен за "вулгарно обидно съобщение". Уест Бромич наказа Силууд да не посещава мачове на отбора доживотно по-рано през месеца. Прокуратурата съобщи, че по време на полицейското интервю Силууд е признал, че е написал съобщението в социалните мрежи, след като е бил много разочарован от тежката загуба. Съдията прецени, че съобщението е "мотивирано от изявена враждебност, базирана на расова основа". 

"Силууд съзнателно е избрал дума, известна с расистката си конотация, за да обиди футболиста на основа на цвета на кожата му. Подобно поведение няма да бъде толерирано във футбола и ще бъде преследвано от прокуратурата", заяви прокурорът Марк Джонсън. 

Съдът нареди и Силууд да плати 500 паунда компенсацията и още 500 паунда, за да покрие съдебните разходи. Уест Бромич изпадна от Висшата лига в края на миналия сезон.

Още от Футбол свят

Виж всички