Кауай Ленард избрал дългосрочна сделка с ЛА Клипърс заради проблемите с коляното

Кауай Ленард избрал дългосрочна сделка с ЛА Клипърс заради проблемите с коляното

Крилото на Лос Анджелис Клипърс Кауай Ленард заяви в понеделник, че тежката контузия в коляното, която получи по време на плейофите в НБА, го е накарал да приеме дългосрочен договор с тима.

На 14 юни 30-годишният Ленард частично разкъска кръстните връзки на дясното си коляно в полуфиналната серия с Юта Джаз. Той пропусна остатъка от плейофите, а на 13 юли претърпя операция. Няколко седмици по-късно Ленард се отказа от последната година от договора си с Клипърс на стойност 36 милиона долара, за да подпише за 4 години и 176 милиона долара. В последните няколко години Ленард избираше договори за 1+1 години.

Дори и да не играе изобщо през предстоящия сезон, двукратният шампион носител на приза за "Най-полезен играч във финалите" ще прибере 39,3 милиона долара.

"Исках да играя. Най-добрата възможност за мен щеше да бъде да подпиша едногодишен договор и след това петгодишен. Но това щеше да създаде много работа на вас журналистите и истории как искам да напусна Клипърс", разказа Ленард на официалния медиен ден на тима преди началото на подготовката за новия сезон.

"Исках да си подсигуря някакви пари, както и да играя още през този сезон, ако това е възможно. С едногодишен договор трябваше да не предприемам никакви рискове да играя тази година", обясни крилото.

Самият Ленард не разкри дата, на която планира да се завърне в игра, а отговор на този въпрос нямаше и президентът на баскетболните операции на клуба Лорънс Франк. Старши треньорът Тайрон Лу все пак заяви, че никой в отбора няма да прибързва с включването на Ленард обратно в игра.

За Ленард предстоящият сезон ще бъде трети с екипа на Клипърс. В първия той записа по 27,1 точки в 57 срещи, а във втория - по 24,8 точки в 52 мача.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички