НБА отхвърли молбата на Андрю Уигинс за освобождаване от ваксинация по религиозни причини

НБА отхвърли молбата на Андрю Уигинс за освобождаване от ваксинация по религиозни причини

Националната баскетболна асоциация (НБА) отхвърли молбата на играча на Голдън Стейт Андрю Уигинс за освобождаване от ваксинация по религиозни причини.

"НБА разгледа и отхвърли искането на Андрю Уигинс за освобождаване от ваксинация по религиозни причини. Това е в разрез със заповедите на Министерството на здравеопазването на Сан Франциско, изискващи ваксинация срещу КОВИД-19 за всички лица над 12 години за големи събития на закрито. Уигинс няма да може да участва в домакинските срещи на отбора, докато не изпълни изискванията на градските власти", се казва в изявлението на НБА.

Голдън Стейт ще изиграе първия си домакински мач на 7 октомври в рамките на подготовката си за предстоящия сезон. Отборът ще излезе за първия си двубой от редовния сезон на НБА като домакин на 20 октомври.

26-годишният Уигинс беше избран от Кливланд под номер 1 в драфта за 2014 година, а в края на сезон 2014/2015 взе наградата за новобранец на годината. През миналия сезон канадецът изигра 71 мача в редовния сезон за Голдън Стейт и има средни показатели от 18.6 точки, 4.9 борби и 2.4 асистенции.

Още от Баскетбол

Виж всички