ЛА Клипърс сключи сделка за половин милиард за новото си бижу

Отборът на Лос Анджелис Клипърс финализира преговорите по името на новата си зала в Ингълууд. Модерното 18-хилядно съоръжение, струващо 1.2 милиарда, и което ще се превърне в дом на калифорнийци от сезон 2024/25, ще се нарича “Интуит Доум”, приемайки наименованието на бизнес компанията “Интуит”. Дългосрочната сделка между двете страни ще бъде в сила цели 23 години, за които Клипърс ще получат общо $500 милиона, съобщава CNBC.

От клуба са изчислили, че “Интуит Доум” ще генерира приблизително $260 милиона годишна икономическа активност за Ингълууд, включително над 7000 работни места на пълен и непълен работен ден. Както е известно, вече над 20 години ЛА Клипърс се подвизава в легендарната зала “Стейпълс Сентър”, която обаче е дом и на градския враг на тима ЛА Лейкърс.

“Проектирахме продукт, от който съм много горд”, сподели президентът на Клипърс Стив Балмър. “Сега седим и се радваме, но все още ни остават три години, докато всичко бъде приключено. Имаме да извървим дълъг път”, добави шефът на отбора.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти