Лоренцо Пелегрини: ЦСКА ни шокира в началото

Капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини е уверен, че този сезон "вълците" може да спечелят трофей под ръководството на Жозе Моуриньо. Халфът се разписа два пъти във вратата на ЦСКА за победата с 5:1 в първия кръг на групите на Лига на конференциите. 

Особено зрелищно бе първото попадение, при което Пелегрини си спря топката на границата на наказателното поле и с майсторски прехвърлящ удар не остави шансове на Бусато

"Получи се хубав гол. Най-важното е, че топката влезе в мрежата. ЦСКА ни шокира в началото с този гол и беше от значение бързо да обърнем резултата. Не е толкова важно как вкарах, а това, че успях да го направя. Само мога да благодаря на треньора за това, което стори за мен. Той ми помогна толкова много. Жозе Моуриньо трябва да продължи да помага на всички ни да ставаме по-добри", каза Пелегрини. Рома спечели всичките си шест мача от началото на сезона и даде надежда на тифозите за нещо голямо този сезон. 

"Тази година има специално усещане на “Тригория”. Трябва да се уверим да се наслаждаваме на това възможно най-много, за да продължим да се подобряваме. Не можем да допуснем това да спре дори и за секунда, ако искаме някой ден да спечелим нещо. Специалното усещане в клуба се дължи на малко от всичко. Добре сме и защита, и в атака. Не мисля, че е имало подобно усещане в клуба откакто се върнах в него. Както казах, трябва да му се наслаждаваме и да се възползваме на максимум от тази атмосфера. Говорих си с Гонсало Вийяр на пейката към края на мача. Той ми каза: “Мама миа, колко чудесен е този стадион”. Отговорих му, че стадионът с нашите фенове е невероятен, но все още сме само на 50%. Надяваме се, че нещата ще продължат да се подобряват и че скоро ще имаме повече фенове на стадиона при пълна безопасност. Ако печелим мачовете си, всичко зависи от привържениците. Надяваме се да имаме възможно най-много фенове на стадиона с нас за тази цел", каза още Пелегрини.

Още от Футбол свят

Виж всички