Треньорът на един от съперниците на Лудогорец: Виждам големи възможности за нас

Треньорът на един от съперниците на Лудогорец: Виждам големи възможности за нас

Датският Мидтиланд се стяга за второто си европейско приключение, след като през миналата година тимът игра в групите на Шампионската лига. Сега те са в групите на Лига Европа и този път се надяват да имат подкпрепата на публиката си на “MCH Arena” и това трябва да от решаващо значение. Мидтиланд попадна заедно с Брага, Цървена звезда (Белград) и Лудогорец в Група F, а този жребий буди оптимизъм у старши треньора Бо Хенриксен.

“Имаме реална възможност да си осигурим преднина, да спечелим точки срещу трите отбора в групата. Имаме добри шансове за това, ако играем така, както можем и трябва. Виждам големи възможности за нас”, казва Бо Хенриксен, който става по-конкретен с амбициите на тима. “Търсим продължаване напред от групата. Разбира се, знаем колко трябва да се вложим. За нас би било приемливо и 3-ото място в групата, но ако сме на едно от първите две, ще бъде вълшебно. Страхотно е да ни видиш част от компания, в която има толкова много талантливи отбори. Наясно сме, че ще бъде трудно, защото сега има по-малко групи и състави в Лига Европа. Значи наистина са стигнали тук най-силните. Затова трябва да отговорим на нивото”, коментира Хенриксен.

Kапитанът на тима Ерик Святченко се надява много на подкрепата на публиката. “Миналата година липсваше елемента на единение с публиката, защото не можахме да споделим опита на Шампионската лига с феновете на стадиона. Сега е втората поредна година в Европа и ще бъде изключително хубаво да играем европейските мачове на пълна и надявам се кипяща "MCH Arena", казва Ерик Святченко. “Искам да отправя призив към феновете. Направихме изключително добър старт на сезона в датската лига и искам тази форма да се пренесе и в Европа”, казва още 29-годишният централен бранител.

Още от БГ Футбол

Виж всички