Боби Станков: Клубове бяха плашени да не подписват искането за конгрес, но те го направиха - до края на деня го входираме

Членът на инициативният комитет по кандидатурата на Димитър Бербатов - Борис Станков заяви, че документите на 1/3 от клубовете, които искат извънреден конгрес на БФС ще бъдат входирани до края на деня. Човекът на рекордьора по голове за националния отбор заяви, че част от клубовете са били заплашвани да не подписват декларациите, но те са го направили.

Бербатов внася подписка в БФС, иска конгрес на 21 септември
Бербатов внася подписка в БФС, иска конгрес на 21 септември

“Тук сме, за да внесем декларациите с желанието на повече от една трета от клубовете членове на Футболния съюз за извънреден конгрес. Току що ни беше обяснено, че цял ден се провежда дезинфекция и няма нито един служител, който да приеме декларациите. До края на деня документите ще бъдат входирани така или иначе. Целта ни е конгрес на 21 септември. Обиколихме цялата страна имаше огромен интерес, въпреки че бяха сплашвани да не идват на срещите, да не подписват документите и благодаря на клубовете за това”, каза Станков.

"Според устава има право на една трета от членовете да искат свикване на общо събрание. Ние сме събрали повече от една трета. По закон и по устав БФС има две седмици да свика такъв конгрес. Няма вратичка, която да им позволи да не се съобразят. Виждаме, че те не винаги са се съобразявали със закона, но той позволява по инициатива от клубовете да поискат от съда такова свикване. Така че вярваме, че по един или друг начин конгресът ще бъде свикан. Днес ще бъдат входирани документите, има си начини, които ние ще използваме. Оправданието дезинфекция, за да не работи подобна организация звучи абсурдно. В съда например, където влизат доста повече хора също се провежда дезинфекция, но деловодството работи. Това показва начинът, по който работи съюзът като цяло. Продължават да идват искания, така че голяма част от клубовете искат промяна", добави адвокат Георги Владов.

Още от БГ Футбол

Виж всички