Дамбраускас: Подведе ни реализацията, можеше да вкараме два или три гола

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас обяви след равенството 1:1 срещу Олимпиакос в Пирея, че резултатът преди реванша след седмица е добър за неговия тим, но разградчани са имали шансове да реализират дори три гола.

“Имаме причини да сме разочаровани. Вярвах, че можем да вземем победата. Може би нямахме късмет. Искам да кажа “Благодаря!” на всички момчета. Справиха се добре. Тактически мач. Трябваше да сме търпеливи. Имаше промени от тактическа гледна точка. Излизаме с чувството, че можехме да вземем повече.

Справихме се добре, контролирахме мача. Няколко пъти те имаха ситуации, но от стандартни ситуации, а не от игра. В друг ден можеше да вкараме два или три гола, но днес не успяхме.

Дайте ми време да осмисля нещата, как да сме по-добри. Мога да обещая едно - ако използваме своите шансове, у дома ще имаме огромен шанс да продължим.

Не мога да кажа, че се отплати всичко, но след първия мач резултатът не е лош. Трябва да сме по-гъвкави от тактическа гледна точка и търпеливи. Не е важно кой играе по-красив футбол, а кой ще продължи напред. Вярвам, че така е и при нашия опонент.

Това, което ще правим утре, имаме ден почивка, ще анализираме моментите, в които можехме да се справим по-добре. Опитахме. Отбелязахме попадение, съперникът промени формацията си, започна да пресира по-високо.

Заложихме на някои хора, имахме своите положения, но днес ни подведе реализицията на положенията. Трябва ни късмет, защото го заслужаваме", каза Дамбраускас.

Още от БГ Футбол

Виж всички