Бог искаше да подпиша с Милан, твърди Жиру 😇

Бог искаше да подпиша с Милан, твърди Жиру 😇

Трансферираният в Милан Оливие Жиру твърди, че Господ му е дал знак да премине в италианския клуб. Нападателят, който скоро ще навърши 35 години, беше взет от Челси за 1+1 млн. евро. “Бог искаше от мен да подпиша с Милан”, заяви световният шампион от Мондиал 2018 на официалното си представяне днес. 

“Когато бях млад, гледах мачовете с Андрий Шевченко в тима. По-късно той ми стана добър приятел, до когото се допитвах за съвет относно бъдещето”, продължи Жиру. 

“Искам да допринеса за успехите на отбора. Искам да съм големият брат за останалите момчета и да помогна с опита си. Надявам се също така да бъда запомнен като добър човек, а не сам като велик футболист”, надъхан е французинът.

Той взима легендарната за “росонерите” фланелка с №9, носена от играчи като Филипо Индзаги, Марко ван Бастен и Жан-Пиер Папен. “Не съм суеверен и съответно не усещам натиск относно въпросния номер”, спокоен е играчът.

Жиру обаче загатна, че е амбициран за нещо сериозно на “Сан Сиро”. Тимът се завръща в Шампионската лига след 7 години извън нея. 

“Печелим съм множество трофеи във всички клубове, в които съм бил. Искам да е същото и тук. Имам нещо предвид, но не искам да го разкривам, защото в противен случай напрежението би било твърде голямо. Нека просто да кажем, че целта ми е да печеля с Милан”, разкри само той.

При “Дявола” французинът ще играе заедно със Златан Ибрахимович, който през октомври ще стане на 40 години. “Възрастта ми не е от значение. Ибра е с няколко години по-стар от мен, но всичко е въпрос на манталитет. С точната мотивация можеш да постигнеш много”, завърши Жиру.  

Още от Футбол свят

Виж всички