Чикаго Булс се прицели в Дерик Роуз

Чикаго Булс се прицели в Дерик Роуз

Отборът на Чикаго Булс се нуждае от сериозно подкрепление на плеймейкърската позиция и една от опциите пред ръководството на “биковете” е добре позната на всички фенове на тима. Става въпрос за най-младият MVP в историята на НБА Дерик Роуз, който може да се завърне в родния си град след петгодишна пауза, потвърдиха различни авторитетни източници отвъд океана.

Преди около седмица топжурналистът на ESPN Ейдриън Войнаровски подхвърли слуха, че Роуз е странична опция за Чикаго, тъй като приоритет пред клуба си остава Лонзо Бол от Ню Орлиънс Пеликанс. Ръководството на шесткратните шампиони обаче е провело вътрешноорганизационни разговори относно идеята за привличането на Роуз, който е свободен агент.

Самият баскетболист, който достигна суперзвездния статут именно с екипа на “биковете” в началото на миналото десетилетие, също е заинтересован към завръщане в Илинойс, разкриват от Bleacher Report. Ди Роуз започна миналия сезон в Детройт Пистънс, но по средата на кампанията бе изпратен в Ню Йорк Никс. В “Голямата ябълка” 32-годишният гард блесна с изявите си и записа средно по 18.5 точки, 3.3 борби и 5.5 асистенции.

Роуз бе избран от Чикаго с избор №1 в Драфта през 2008-а. Едва в третия си сезон в Лигата на извънземните той успя да спечели най-ценната индивидуална награда - тази за “Най-полезен играч”, след като записа по 25.0 точки, 4.1 борби и 7.7 асистенции през сезон 2010/11. Контузиите обаче се опитаха да провалят кариерата му и през 2016-а старото ръководство на Булс реши да го изпрати в Никс. След това Роуз премина в Кливланд, където по едно време бе близо до това да прекрати кариерата си, преди да я съживи в състава на Минесота.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти