Недоволството на Мбапе към ПСЖ расте, Реал продължава да дебне

Спекулациите по повод бъдещето на Килиан Мбапе продължават да се множат в пространството и сякаш изглежда все по-вероятно той да смени клубната си принадлежност до края на трансферния прозорец, съобщава френският вестник “Екип”.

Сега от там твърдят, че поредния повод за недоволство на нападателя към парижани е излъченото преди дни интервю, в което той заявява, че “мечтата му е да спечели Шампионската лига с екипа на ПСЖ”. Това обаче не се е понравило на нападателят, тъй като това изказване е направено през май, но е било излъчено едва в края на юли. Мбапе и неговите съветници са възприели това действие като част от засилващия се натиск от страна на клуба той да преподпише своя договор, макар че нападателят оказва категорично.

Мбапе: Голямата ми мечта е да спечеля ШЛ с ПСЖ
Мбапе: Голямата ми мечта е да спечеля ШЛ с ПСЖ

Вестник “Екип” допълва, че от клуба не са запознали острието със спортния проект и ролята му в бъдещото развитие на тима, което допълнително го е огорчило и допринесло за решението му да не се обвързва с ПСЖ. Спортният директор Леонардо е прекъснал преговорите за нов контракт с Мбапе и сега президентът на клуба Насер Ал-Хелайфи се очаква лично да се заеме с тях в опит да убеди нападателя. За основен претендент за подписа на нападателя продължава да бъде смятан Реал Мадрид, който активно следи ситуацията и прави различни ходове, за да си осигури необходимите средства за завършване на сделката.

Още от Футбол свят

Виж всички