Ливърпул почете 97-та жертва на трагедията в "Хилсбъро"

Футболистите и треньорският щаб на Ливърпул спазиха 97 секунди мълчание в чест на Андрю Девайн, който почина тази седмица от дълготрайни наранявания, претърпени при бедствието в Хилсбъро. Пожизненият фен на Ливърпул почина във вторник на 55-годишна възраст и съдебният лекар стигна до заключението, че починал в следствие на случилото се на Хилсбъро, което го прави 97-та жертва при най-тежкия спортен инцидент във Великобритания. 

Преди полуфинала за ФА Къп през 1989 г. между Ливърпул и Нотингам на стадион "Хилсбъро", препълненият стадион доведе до инцидент, който уби 94 фенове. Друг почина в болница дни по -късно, а друга жертва напусна този свят през 1993 г. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп поведе играчите и персонала към почит за Девайн в предсезонния тренировъчен лагер на отбора в Тирол, Австрия

"Разбрахме, че Андрю е бил в болница миналата седмица и всички се надявахме, че той ще се възстанови, но не стана така. Това е много тъжен момент за всички, които имат Ливърпул в сърцата си, както и за много други. Загубихме невероятен човек, някой, който ни показа на всички какво е да се борим и който отказа да се поддаде, дори когато очакванията бяха, че няма да може повече да се справи", заяви Юрген Клоп. 

Дивайн продължи да посещава мачовете на Анфийлд, въпреки променилите живота му наранявания. "Всички сме много тъжни от тази новина. Тъжни сме за Андрю, тъжни сме за прекрасното му семейство, което се грижеше за него толкова дълго, и сме тъжни за цялото семейство в Ливърпул, защото друг живот е прекъснат от Хилсбъро", допълни Клоп. Семейството на Девайн каза, че е опустошено от смъртта му, но също така "благословено, че Андрю беше с нас 32 години след трагедията в Хилсбъро". 

"През годините. Андрю е бил много обичан син, брат и чичо. Той е подкрепян от семейството си и екип от всеотдайни болногледачи, всички от които му помагаха всеотдайно. Както винаги, мислите ни са с всички засегнати от Хилсбъро", се казва в изявлението на семейството.

Още от Футбол свят

Виж всички