Верстапен разкритикува „неуважителните“ празненства на Мерцедес във Великобритания

Верстапен разкритикува „неуважителните“ празненства на Мерцедес във Великобритания

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен направи своята първа публична изява след инцидента си на „Силвърстоун“ преди две седмици по време на официалната пресконференция преди Гран При на Унгария.

В нея пилотът на Ред Бул разкри, че е говорил с Люис Хамилтън след последния старт в резултата на инцидента между двамата на старта във Великобритания. В същото време той отстоя своята позиция, че празненствата на Хамилтън след неговата победа пред родна публика са били „науважителни“ и са разкрили истинската същност на Мерцедес.

„Неуважително е когато един пилот е в болница, а друг развява флаг сякаш нищо не се е случило, въпреки че избута свой конкурент в стената с 51g. Не само това, цялостната реакция на отбора бе скандална. 

"Уличният боец" Хамилтън нанесе психологически удар на Верстапен
"Уличният боец" Хамилтън нанесе психологически удар на Верстапен

„Така не се празнува победа, особено спечелена по този начин. Точно това намирам за неуважително. Това показва какви всъщност са те. Знаем напрегната ситуация, но не бих искал аз да изглеждам като тях“, заяви Верстапен.

Ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер също изказа своето разочарование от празненствата на Мерцедес след успеха преди две седмици в своята рубрика за официалния сайт на Биковете.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички