Люис Хамилтън призова унгарците да гласуват „против“ на референдум срещу анти-ЛГБТ закона

Люис Хамилтън призова унгарците да гласуват „против“ на референдум срещу анти-ЛГБТ закона

Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън критикува унгарските власти за анти-ЛБГТ закона. Британецът призова унгарските граждани да гласуват срещу този проект на предстоящия референдум.

Хамилтън е в Будапеща за старта от световния шампионат във Формула 1 за Гран При на Унгария на пистата „Хунгароринг“ този уикенд. При победа Хамилтън ще запише рекордната юбилейна победа номер 100 във Формула 1.

„Преди старта този уикенд искам да изразя своята подкрепа за тези, които са засегнати от анти ЛГБТ закона. Това е недопустимо и подло от страна на хората с власт да предлагат такъв закон. Всеки има право да изразява себе си свободно, без значение на сексуална идентичност. Призовавам хората в Унгария да гласуват „против“ на предстоящия референдум и да защитят правата на ЛГБТ общността. Покажете любов на хората около вас, защото любовта ще победи“, каза Хамилтън.

Унгарският премиер Виктор Орбан, който управлява страната от 2010 година, предложи законопроект, който бе приет от парламента, който ограничава правата на хомесексуалните и с който твърди, че иска да защити традиционните християнски ценности от западния либерализъм.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички