Играч от НБА се замеси в скандал с полицията

Играч от НБА се замеси в скандал с полицията

Центърът на Ню Орлиънс Пеликанс Джаксън Хейс е бил арестуван в сряда в Лос Анджелис заради спречкване с униформени, съобщи TMZ. Според сайта, занимаващ се основно със скандалите около знаменитости в САЩ, полицията е била повикана на адрес след сигнал за домашен скандал. 21-годишният баскетболист е опитал да попречи на полицаите да влязат в имота и да проверят какво става, заради което срещу него е бил използван електрошок. От тима на Ню Орлиънс Пеликанс заявиха, че са информирани за инцидента.

"Работим в сътрудничество с Националната баскетболна асоциация и представители на Джаксън, за да съберем повече информация. На този етап няма да правим други коментари", заявиха "пеликаните".

Медиите в САЩ очакват младият баскетболист да получи обвинение за нападение над полицай. Той е трябвало да посети и болница заради ударната доза ток, преминала през тялото му. През миналия сезон Джаксън Хейс записа по 7,5 точки и 4,3 борби средно в 60 мача в НБА. Той бе избран под номер 8 в драфта през 2019 година.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички