Обама стана част от НБА Африка

Обама стана част от НБА Африка

Бившият американски президент Барак Обама се присъедини към НБА Африка като стратегически партньор, който да помага на усилията за социална отговорност на континента, съобщиха от НБА.

Обама ще има миноритарен дял в новата компания, коsто той обмисля да превърне в бъдеще във фондация за младежки и лидерски програми в Африка.

"Инвестирайки в общностите, промотирайки равенството между половете и култивирайки любовта към играта баскетбол, вярвам, че НБА Африка може да направи разликата за много от младите африканци", заяви Обама.

"Ето защо съм горд да се присъединя към тима на НБА Африка и се радвам на партньорството, от което ще спечелят млади хора от толкова много страни", добави той.

Рекорден брой от 14 африкански баскетболисти участваха в сезон 2020-21 в НБА, в това чисто и някои от най-добрите играчи, сред които и участвалият 4 пъти в мача на звездите Джоел Ембийд.

Лигата обяви през март създаването на НБА Африка - нова компания, чиято цел е да управлява своя бизнес и на континента, включително и Африканската баскетболна лига (BAL).

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти