Юнайтед привлече защитник от световна класа, радва се Рио Фърдинанд

Юнайтед привлече защитник от световна класа, радва се Рио Фърдинанд

Легендарният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд посрещна с радост новината, че Реал Мадрид и “червените дяволи” са се разбрали за трансфера, с който бранителят Рафаел Варан ще пристигне на “Олд Трафорд”.

“Какво попълнение! Говореше се за това още с отварянето на трансферния прозорец, сигурно е станало по желание на играча. Най-вероятно е поискал да си тръгне и да бъде част от новия проект на Манчестър Юнайтед. Може би са изиграли роля новият договор на Оле Гунар Солскяер, пристигането на Джейдън Санчо, наличния талант и възможността да играе с Хари Магуайър, който се справи толкова добре на Евро 2020. Мисля, че вижда проекта като по-добър от този на Реал Мадрид в момента. 

Той разполага със скорост и с уравновесеност. Подписахме с истински защитник от световна класа. Списъкът му с отличия е абсурден, дълъг е колкото ръката ми. Страхотна работа на хората в Манчестър Юнайтед. Клубът беше критикуван в миналото, и то с право заради лутането в трансферния пазар. Този път обаче хората там бяха самоуверени, преследваха своя човек и го привлякоха. Нямам съмнение, че Варан е казал на Реал Мадрид: “Нужно ми е, искам го, трябва да си тръгна”.

Той е ключов играч за големите мачове. Има този манталитет, който придоби в Реал Мадрид, където е легенда. Мисля, че е много важен фактът, че той искаше да дойде в Юнайтед. Нещо, което му беше ясно още от самото начало. Правим много голям проект и смятам, че Варан ще се разбира чудесно с Хари Магуайър. Той е идеално допълнение за него, защото е бърз и решителен. Изграждаме много солидна стена с Магуайър и Варан.

На хартия това изглежда като много добра комбинация, но Варан трябва да разбере, че английският футбол е много различен. Трябва да отиваш до Бърнли и подобни места. Стилът в Премиър лийг е по-различен от всички места, в които е играл досега. Дали ще се справи с това? Той ще получава подобни въпроси. Ще има центрирания от ъгли, различни от тези, с които е свикнал в Испания, където се играе повече по земя и с по-бавно изграждане на играта. Така че ще бъде инструктиран да защитава по различен начин и така ще трябва да покаже свята истинска класа. Дали ще може да се адаптира? Това е истинският въпрос. Наистина вярвам, че притежава уменията, за да го направи”, коментира Фърдинанд в своя канал в YouTube.

Още от Футбол свят

Виж всички