"Сарибол" в Лацио, Моуриньо се кара на младок от Рома

"Сарибол" в Лацио, Моуриньо се кара на младок от Рома

Новите треньори на Лацио и Рома - съответно Маурицио Сари и Жозе Моуриньо, изглежда от първите си седмици в новите си клубове се опитват да поддържат високи работни стандарти и да накарат играчите си да свикнат бързо с вижданията им за футбола.

Маурицио Сари

Сари се опитва да наложи и в Лацио стила "Сарисмо" или "Сарибол", който се базира на бързите подавания и максимум 1-2 докосвания до топката. Специалистът не иска да вижда футболистите си да прекаляват с дългите топки. Затова той е включил в тренировките интересен елемент - да дава дузпа на противниковия отбор, ако види даден играч да използва прекомерно дългите топки.

"Ако те видуя да вдигнеш тази топка още веднъж, ще дам дузпа на другия отбор!", обърна се по време на тренировка на "орлите" Сари към Елсеид Хисай, който би трябвало да е добре запознат с изискванията на опитния специалист, тъй като двамата работеха заедно в Емполи и Наполи.

Междувременно португалският наставник на другия римски клуб Жозе Моуриньо се скара на една от младите надежди на Рома Ебрима Дарбое заради лошо отиграване в контролата на "вълците" с унгарския Дебрецен. "Джалоросите" спечелиха с 5:2, а през първото полувреме Дарбое опита дълъг пас към свой съотборник, но изпълнението бе много слабо. Това накара Специалния да се скара на 20-годишния гамбийски халф. "Дарбое, събуди се, за Бога! Хей, хайде!", обърна се към младока Моу, който очевидно не смята да подминава с лека ръка грешките на футболистите си.

Още от Футбол свят

Виж всички