Маршавелов с победа на Писта Русе

Маршавелов с победа на Писта Русе

Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) от отбора на КА-2 Рейсинг Тийм записа безапелационна победа на Писта Русе - трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.

Пловдивчанинът бе най-бърз в серия Макси и през вчерашните квалификации, когато записа най-доброто време в серията и си осигури полпозишъна за днешния старт. В него, Маршавелов записа първата си победа за този сезон. В предните два кръга той записа второ място в Бургас, както и едно отпадане на Писта Енеос.

Константин Маршавелов

Шесткратният шампион на България проведе състезанието си по отличен начин, като води колоната от старта до финала на 11-те обиколки. Той завърши състезанието за 15:01.724 мин. и остави зад себе си Румен Киров (Subaru Impreza). На трето място завърши Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX).

С победите на Константин Маршавелов в серия Макси и Иван Влъчков в серия Туринг, отборът на КА-2 Рейсинг Тийм записа първо място в отборното класиране на Писта Русе.

Константин Маршавелов

Следващото състезание, в което Константин Маршавелов ще вземе участие е Писта София. Състезанието е предвидено за 18-19 септрември.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти