Новият вратар на Рома не се притеснява от очакванията

Новият вратар на Рома не се притеснява от очакванията

Новият вратар на Рома Руи Патрисия призна, че Жозе Моуриньо е изиграл ключова роля за преминаването му в клуба. Той не се притеснява от очакванията към него при римляните. “Вълците” продадоха Алисон през 2018 г. и след неговото напускане не успява да намери солиден вратар.

“Това не е нещо, което ме притеснява или мотивира. Има големи очаквания всеки път, когато един играч пристига в нов клуб, заяви Патрисио при представянето си. - Тук съм, за да работя и да се развивам всеки ден. Адаптирам се към отбор, научавам повече всеки ден и се чувствам добре.”

33-годишният страж пристига от Уулвърхамптън, а Рома ще плати 11.5 милиона евро за него плюс 2.5 в бонуси. Той подписа тригодишен договор с римляните.

“Много съм горд, че Рома прояви интерес към мен. Всеки знае колко голям клуб е това. Ясно е, че когато се съгласих да пристигна в Рома, причината бе важността на клуба и треньора. Обещавам пълно себераздаване и да се адаптирам възможно най-бързо. Тук съм от пет дена, все още трябва да разбира как градим от защитата, трябва да работим върху това. По отношение на комуникацията няма съмнение, че е важно защитниците да ме разбират. Уча ключови думи, за да мога да говоря със съотборниците ми”, сподели още Руи Патрисио.

Още от Футбол свят

Виж всички