Бил Ръсел обяви на търг стотици свои вещи

Бил Ръсел обяви на търг стотици свои вещи

Легендата на Бостън Селтикс и член на "Залата на славата" Бил Ръсел обяви в четвъртък, че пуска на търг стотици свои вещи, включително и два от 11-те си шампионски пръстена.

"Има няколко снимки, които искам да запазя за себе си. Но всичко останало ще споделя със света", обяви във видео обръщение 87-годишният Ръсел.

Търгът ще се проведе в Бостън през есента или зимата на тази година, като ще бъде проведен от "Хънт Окшънс ъф Екстън", Пенсилвания.

С част от събраните средства Ръсел ще подпомогне младежката организация МЕНТОР, а сред предметите, за които ще се наддава, са първият (1957) и последният (1969) шампионски пръстени на Ръсел, четири от петте му награди за "Най-полезен играч", както и златният му медал от Олимпийските игри в Мелбърн през 1956 година.

Бил Ръсел е най-успешният играч в историята на Националната баскетболна асоциация с 11 шампионски титли. Той има 12 участия в "Мача на звездите", като за 13 години в НБА с екипа на Бостън има средни показатели от 15,1 точки и 22,2 борби средно на мач. Той бе приет в "Залата на славата" през 1975 година заради славната си състезателна кариера и отново през 2021 година заради постиженията си като треньор.

Още от Баскетбол

Виж всички