Леклер разказа за отношенията си с "по-големия брат" Фетел

Леклер разказа за отношенията си с "по-големия брат" Фетел

Шарл Леклер се върна към двете си години като съотборник на Себастиан Фетел в отбора на Ферари. Младият монегаск пристигна в Маранело през 2019 година, след като направи много добре впечатление при дебютния си сезон във Формула 1 през 2018 година с отбора на Алфа Ромео. В края на 2020 година Фетел и Скудерия се разделиха и на мястото на четирикратния световен шампион от Макларън дойде испанецът Карлос Сайнц. 

„Когато Себ има силен уикенд, в най-силните му дни в периода ми с него във Ферари, той правеше невероятни неща на пистата. В тези моменти беше много труден за побеждаване, дори беше невъзможно. Отношенията ми с Фетел бяха доста различни от това, което имаме сега с Карлос Сайнц“, сподели Шарл Леклер. 

След провала в Гран При на Великобритания Фетел чисти пистата "Силвърстоун"
След провала в Гран При на Великобритания Фетел чисти пистата "Силвърстоун"

„Себастиан е изключително опитен пилот и знае всичко за света на Формула 1. Той никога не отказва съвети, дори и в следващия момент това да се обърне срещу него. Когато исках нещо да стане, както ми се иска на мен, понякога той ме оставаше да го направя. Заради това го чувствах като по-големия ми брат. Със Сайнц сме почти на една възраст и съперничеството ни е много различно. Фетел няма какво да доказва във Формула 1, докато аз и Карлос тепърва искаме да оставим имената си в историята“, завърши младият монегаск.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички