Играл срещу Балкан е сред приоритетите на Орландо Меджик в Драфта

Играл срещу Балкан е сред приоритетите на Орландо Меджик в Драфта

Сезонът в Националната Баскетболна Асоциация приключи преди два дни, но още другата седмица 30-те отбора от най-силната лига в света ще трябва да направят първите си важни избори за бъдещето. На 29 юли ще се проведе тазгодишното издание на Драфта, в който тимовете ще могат да подсилят съставите си с някои от най-добрите колежани и чуждестранни таланти в света.

Отборът на Орландо Меджик вече е подготвил приоритетите си за предстоящия Драфт. “Магьосниците”, които разполагат с избори №5 и №8 от първия кръг, ще се насочат към турската сензация Алперен Шенгюн, твърди “The Athletic”. 18-годишният център направи феноменален сезон, в който записа средно по 18.6 точки, 8.9 борби и 1.6 чадъра в турското първенство, като бе награден с наградата за “Най-полезен играч”.

Изгряващата звезда на турския баскетбол изригна с 360-градусова забивка (видео)
Изгряващата звезда на турския баскетбол изригна с 360-градусова забивка (видео)

Шенгюн е добре познато име и на феновете на родния баскетбол, и в частност на тези на Балкан (Ботевград). Топталантът наниза 28 точки в мрежичката на ботевградчани по време на историческата победа на Балкан в Истанбул със 74:71, която изпрати “зелените” към плейофите на ФИБА Къп през миналия сезон.

В Орландо смятат Шенгюн за идеалния заместник на Никола Вучевич, който бе изпратен в Чикаго Булс през март тази година. Именно тогава “магьосниците” решиха да натиснат спусъка на пълния “ребилд”, като освен с Вучевич, се разделиха още с Еван Фурние и Арън Гордън.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти