Валентич: Чака ни труден мач с Пирин, Неделев бяга най-много от всички

Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич заяви, че целта на "канарчетата" през новия сезон е влизане в първата шестица. Той даде пресконференция днес. 

"Пирин спечели Втора лига. Те имат добри качества. Ние сме ги анализирали как играят. От моя опит с отборите, които отиват от Втора лига в Първа началните им мачове са силни. После може да очакваме по-лоши резултати, но трябва да се отнесем сериозни към мача с Пирин. За нас е важно да изиграем мача с нашата интензивност, не с тази на Пирин.

Очаквам, че няма да е лесен мач. Зарядът ще е много висок. Трябва да споменем и много топлото време. Имаме изключително добър отбор. Имахме доста силна подготовка и очаквам един действително добър сезон. Тошко е от изключително значение и за отбора, и за града. Откакто дойдох тук, той е контузен и чаках момента отново да се присъедини към нас. Малко играчи имат неговото усещане за топката. Щастлив съм, че отново е в отбора ни. 

Искам да благодаря много на нашия кондиционен треньор Тодор и след това на господин Проданович, които работиха с Тошко. По време на GPS тракинга Неделев всъщност пробяга най-голямата дистанция от всички останали играчи, така че мисля, че всичко е наред. За първи път чувствам, че имам отбор. За мен най-важното беше да създадем хармонията в отбора. 

В действителност сме един отбор. Играчите се познават и се разбират един с друг. По отношение на подготовка: в Турция беше трудно, защото там много работихме и тренирахме. От всичките контроли, най-слаба е тази с Царско село. Там имаше причини - много контузии. 

Доволен съм от подготовката и това, което направихме. Когато започнахме работа, имахме възможност да поиграем няколко месеца, след това COVID-19 ни понесе поражения. Играхме без капитана на отбора. Имаше фактори, които допринесоха за слабото представяне. Сега целта ни е да сме в първата шестица и мисля, че можем да успеем. 

Тошко имаше тежка контузия, но все пак беше късметлия, че нямаше проблем с минискуса. Възстановява се, няма да играе в събота. Така или иначе не е въпрос само на един мач. Важно е да го съхраним и постепенно да влезе в игра. Трябва да го щадим. Договорът му е за 2+1 години, но ние смятаме, че е три. Очакваме още един футболист, но не е необходимост. Отборът е окомплектован и смятам, че ние сме готови", каза той.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти