На Райконен "не му пука" дали Шумахер или Ботас ще го смени в Алфа Ромео

На Райконен "не му пука" дали Шумахер или Ботас ще го смени в Алфа Ромео

Кими Райконен заяви, че „не му пука“ кой пилот ще го смени, ако отборът от Формула 1 на Алфа Ромео реши да не поднови договора на финландеца за следващата година. На 41 години, Кими, който е последният световни шампион за отбора на Ферари, в момента е най-възрастният активен пилот във Формула 1 и може да бъде заменен от сезон 2022 от Мик Шумахер, който се състезава за Хаас – другия клиентски отбор на Ферари. 

Появиха се спекулации, че другият финландец в шампионата Валтери Ботас също е вариант за мястото на Ледения, след като раздялата му с Мерцедес вече изглежда неизбежна. 

„Ако реша да се откажа или от Алфа Ромео не подновят договора ми, не ми пука кой ще ме смени. Това изобщо не е мой проблем“, заяви Райконен. 

На въпрос дали се чувства стар, след като се състезава срещу 22-годишния Мик Шумахер, син на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, срещу когото се е борил на пистата, Райконен отговори: „Не, изобщо не се чувствам стар. Понякога си го мисля, когато се събуждам, но никога, когато съм в болида на пистата. Тогава забравям за всичко и просто се състезавам, както го правех и на 20-годишна възраст“, сподели финландецът. 

„За Мик в момента не е лесно да блесне, защото болидът на Хаас не е достатъчно бърз. От друга страна, това може и да е добре, защото няма големи очаквания към него от страна на отбора му. Иначе той е под огромно напрежение заради фамилията, която носи, но това е така от години и мисля, че се справя с това много добре за възрастта си“, завърши той.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти